Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza la Setmana de la Diversitat Religiosa

Es farà del 16 al 21 de novembre i inclourà diferents activitats per donar a conèixer les diferents confessions religioses de la ciutat

dimarts 09 novembre 2021

L’Ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han organitzat per primera vegada la Setmana de la Diversitat Religiosa de Banyoles, que se celebrarà del 16 al 21 de novembre. La Setmana inclourà diferents propostes com una visita guiada pels temples de les diferents confessions religioses de la ciutat i l’estrena d’un documental sobre les religions a Banyoles, entre altres. Totes les activitats són gratuïtes. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa s’inscriu en les activitats de l’any per a la Diversitat Religiosa promogut per l’Ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal amb l’objectiu de crear i enfortir els llaços que uneixen les diferents confessions religioses i, a la vegada, crear un treball conjunt entre totes elles. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Banyoles i consellera comarcal de l’àrea, Ester Busquets, ha destacat que “l’objectiu del treball de tot aquest any ha estat trobar espais comuns, ponts de diàleg i concòrdia i donar a conèixer la riquesa de totes les religions per demostrar que totes comparteixen valors com la solidaritat, la pau i la justícia”.

La regidora de Benestar Social ha destacat “la bona predisposició i la col·laboració de les quatre entitats religioses que hi han participat” i ha afegit que “el primer objectiu d’aquest Any de la Diversitat s’ha complert perquè ens hem conegut i hem de poder propiciar cada any aquesta obertura i aquest espai de trobada”.

Activitats de la Setmana de la Diversitat Religiosa

La Setmana de la Diversitat Religiosa s’iniciarà el dimarts 16 de novembre amb l’estrena del documental ‘Religions de Banyoles’. El document ofereix un recorregut pels temples i les creences de la ciutat i ha comptat amb la col·laboració de les diferents confessions religioses. L’estrena es farà a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu. L’entrada és gratuïta, però cal retirar entrada al web de l’àrea de Cultura, a cultura.banyoles.cat. 

Les activitats continuaran el dimecres 17 de novembre amb un col·loqui sobre ‘Espiritualitat amb mirada de dona’, que es farà a les 8 del vespre al restaurant La Porta del Món i està organitzat per l’entitat Món Banyoles. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa es tancarà el dissabte 20 de novembre amb dues propostes. Al matí, a partir de 2/4 d’11, es farà una ruta pels temples religiosos de la ciutat que inclourà una visita a l’església de Santa Maria dels Turers, a la mesquita Houda i a la mesquita Nur i es tancarà a l’església Evangèlica Fe, Esperança i Amor. Ester Busquets ha destacat que “hi ha temples que mai s’han obert a la ciutadania i és important que s’obrin perquè ens puguem conèixer més entre tots i totes i trencar estigmes”. 

Per participar a la visita guiada, que es farà amb la col·laboració dels Museus de Banyoles, és necessari fer reserva prèvia a través del telèfon 972 57 23 61 o bé a comunicaciomuseus@ajbanyoles.org. 

Per últim, el mateix dissabte la Setmana de la Diversitat Religiosa es tancarà amb un concert de gospel a càrrec del grup Cor Mas Gospel. El concert es farà a 2/4 de 8 del vespre a l’església evangèlica Fe, Esperança i Amor i l’entrada és lliure fins a completar aforament. 

La Setmana de la Diversitat Religiosa forma part de les propostes de l’Any de la Diversitat Religiosa que es va iniciar al gener amb la presentació d’un calendari que incloïa les festivitats de les diferents confessions religioses de la ciutat. Paral·lelament, també s’està fent la campanya de sensibilització ‘La diversitat ets tu’, amb la diversitat religiosa com a tema central. La campanya se centra en la publicació de breus ressenyes informatives als mitjans de comunicació locals amb la idea de mostrar tots els punts en comú que tenen les grans religions a la ciutat.

Les activitats de la Setmana de la Diversitat Religiosa compten amb la col·laboració de les parròquies de Banyoles, la Congregació de les Germanes de Sant Josep, l’església de Déu Centre cristià Fe, Esperança i Amor del protestantisme evangèlic, la Mesquida Al Houda, dels banyolins d’origen marroquí, la Mesquita Nur dels banyolins d’origen subsaharià i l’entitat Món Banyoles.