Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre una nova oficina per incentivar la rehabilitació d’edificis

Tindrà cobertura comarcal i gestionarà les noves línies d’ajudes de la Generalitat en matèria de rehabilitació i eficiència energètica

divendres 18 febrer 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha obert una nova oficina per incentivar la rehabilitació d’edificis. L’oficina, que tindrà cobertura comarcal, s’encarregarà de gestionar les noves ajudes que aprovi la Generalitat en el marc del Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 i els fons europeus Next Generation. 

La nova oficina s’ha creat després del conveni de col·laboració signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i s’ha aprovat aquest matí en un ple municipal extraordinari. L’oficina funcionarà com a finestreta única per coordinar, informar, assessorar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis. S’encarregarà dels ajuts que aprovi la Generalitat per a les actuacions de rehabilitació de millora de l’eficiència energètica, per a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges i els ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació. La previsió és que les ajudes es puguin publicar a partir del mes de maig. 

Les tècniques de l’Oficina s’ocuparan d’informar i assessorar a la ciutadania sobre els requisits i condicions per sol·licitar els ajuts, d’acord amb les convocatòries de subvencions que publiqui l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, així com de tramitar els expedients de les sol·licituds, amb la documentació necessària en cada cas.

El regidor d’Habitatge, Jordi Congost, ha destacat que “l’obertura d’aquesta oficina és una gran notícia per ajudar a transformar energèticament els habitatges de la ciutat”. Per a la creació de l’oficina, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha destinat una aportació de 22.000 euros i el conveni tindrà una vigència de 5 anys.