Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles inverteix més de 200.000 euros en obres aquest estiu

Es milloraran voreres en diferents carrers, a més de treballs d’asfaltatge i de condicionament en aparcaments públics

dimarts 13 agost 2019

L’Ajuntament de Banyoles invertirà més de 200.000 euros en diferents obres aquest estiu. Entre els treballs que s’han previst, hi ha les millores de voreres en diferents carrers de la ciutat, així com treballs de reposició de l’asfalt en algunes vies. Paral·lelament, també s’han portat a terme obres de condicionament d’aparcaments públics i continuen els treballs de remodelació del barri del Barral i de l’edifici de serveis del camp de futbol vell. Properament, s’iniciaran també les obres de millora del darrer tram del carrer Divina Pastora, entre Mossèn Baldiri Reixac i Mossèn Constans, i es remodelarà la plaça que formen els carrers Mossèn Constans, del Remei i Pintor Pigem.

La principal inversió se centrarà en una nova fase del Pla de Voreres municipal que permetrà, entre altres, refer les voreres dels carrers Cervantes, al barri de Mas Palau, així com en un tram de la ronda Monestir, al polígon industrial de La Farga. També es milloraran les voreres en diferents sectors del carrer Mossèn Baldiri Reixach i també el carrer Pere Alsius, a la zona del barri de Sant Pere, així com el carrer Lleida, en el tram entre Mossèn Baldiri Reixach i Pere Alsius. En total, es preveu que els treballs, que s’executaran durant aquest mes d’agost, suposin una inversió de 160.000 euros.

Aquestes intervencions completaran les obres que ja s’han fet de millora de les voreres als carrers Pintor Solives, Formiga, Pare Butinyà i en un tram del carrer Llibertat i que han suposat una inversió de més de 45.000 euros.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha destacat que “aquests treballs formen part de les intervencions que anualment portem a terme a la ciutat per millorar les voreres” i ha afegit que “cada any analitzem quines voreres requereixen que hi intervenim per decidir quines s’executen i amb quina prioritat”.

Paral·lelament, durant aquest estiu també s’asfaltaran diferents carrers per millorar el ferm en aquestes vies. Entre altres, s’intervindrà en dos trams de l’avinguda de la Farga, als carrers Muralla i Ametller, al carrer Llibertat, a la cruïlla amb el carrer Colom; a l’Avinguda Països Catalans, a l’alçada de la plaça Doctor Rovira i a la cruïlla amb la plaça dels Turers; a la plaça Europa de les Nacions, al carrer Concòrdia Aigües de l’Estany, al carrer Pare Butinyà i a la plaça dels Jurats. En total, s’invertiran més de 17.500 euros.

Per últim, durant aquest estiu s’ha aprofitat també per portar a terme treballs de condicionament als aparcaments de La Draga i del carrer Sardana. En aquestes casos, les intervencions, pressupostades en uns 3.000 euros, han permès millorar el ferm dels dos espais amb una nova capa de sauló compactat.

Tots aquests treballs es portaran a terme paral·lelament a les obres que ja s’estan executant de remodelació del barri del Barral, als carrers del Pou, Sant Esteve i Carmelites Velles; i de millora de l’edifici de serveis del camp de futbol vell. Properament, s’iniciaran també els treballs de millora del darrer tram del carrer Divina Pastora, entre Mossèn Baldiri Reixac i Mossèn Constans, i es remodelarà la plaça que formen els carrers Mossèn Constans, del Remei i Pintor Pigem.