Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles inicia divendres les activitats de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat

Es farà en línia i es podrà seguir en directe per Banyoles Televisió i el canal Banyoles a Youtube

dimecres 02 desembre 2020

Banyoles donarà el tret de sortida aquest divendres a les activitats de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc. La il·luminació s’ha renovat en alguns punts i es reforçarà l’enllumenat en d’altres punts. Aquest any l’acte d’encesa no es farà presencialment, sinó que es podrà seguir en línia per Banyoles Televisió i el Canal Banyoles a Youtube. L’emissió serà aquest divendres 4 de desembre a les 8 del vespre.

L’enllumenat de Nadal de Banyoles seguirà principalment la línia dels darrers anys. La il·luminació s’ha renovat a la plaça Doctor Rovira, on s’instal·larà un arbre de Nadal, i s’estrenaran nous elements a la plaça Països Catalans i a l’avinguda del mateix nom. També es reforçarà la il·luminació a la plaça Major, al carrer Àngel Guimerà o al carrer Porta dels Turers, entre altres.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “després de l’any difícil que després de l’any difícil que estem patint esperem que els llums de Nadal ens ajudin a acabar l’any i començar el proper amb una mica més d’alegria als nostres carrers, aportant també il·lusió i esperança”.

Pel que fa a la resta de la il·luminació nadalenca, seguirà la línia dels darrers anys amb estrelles, cercles, boles o guirlandes repartits per diferents punts de la ciutat i donant protagonisme als colors blau i blanc. La il·luminació nadalenca s’instal·larà a la plaça Major i als carrers Àngel Guimerà, Major, Mercadal, Girona, Muralla, Hospital, Canal, Porta Turers, Jacint Verdaguer, Valls, Sant Martirià, Pare Claret, Santa Maria i Llibertat; Passeig Mossèn Lluís Constans, Ronda Monestir, a l’Avinguda Països Catalans, al Passeig de la Indústria i a les places Catalunya, Sant Pere, Rocacorba, Estudis, Rodes, Rafel Villarubies, Canigó, del Carme, Europa de les Nacions, de la Font, del Teatre, d’en Ges i Pere Plantés, així com a una de les rotondes de l’Avinguda de la Farga i a les entrades del barri de Canaleta.

Tota la il·luminació de Nadal serà tipus LED, després que fa set anys se substituís l’enllumenat incandescent. Pel que fa a l’horari d’encesa dels llums de Nadal, es mantindrà la reducció de l’horari de l’encesa, seguint les recomanacions de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic per reduir la contaminació lumínica i afavorir l’estalvi d’energia. En aquest sentit, la il·luminació nadalenca s’obrirà de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 d’11 de la nit a partir d’aquest dijous fins al 22 de desembre; i del 23 de desembre al 6 de gener de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 2 de la matinada.

Encesa llums de Nadal

L’acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc no es podrà fer presencialment com en els darrers anys, però es farà en línia a través d’un programa especial que oferirà Banyoles Televisió i que es podrà veure també pel Canal Banyoles a Youtube. S’iniciarà a les 8 del vespre amb la il·luminació de la pesquera de l’Oficina de Turisme a l’Estany.

A continuació i després d’un màpping de benvinguda dissenyat pel banyolí i professor de la Universitat de Girona, Miquel Rustullet, intervindran l’Alcalde de Banyoles Miquel Noguer i la presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme Dolors Busquets. Després de les intervencions es projectaran gradualment els màppings dissenyats per alumnes dels instituts del Pla de l’Estany, Pere Alsius, Josep Brugulat i l’escola Casa Nostra. Les projeccions dels màppings s’alternaran amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal dels diferents carrers i barris de Banyoles.

L’acte es tancarà amb un màpping final a càrrec de Miquel Rustullet i la tradicional cantada de nadales a càrrec de l’Agrupació Coral Veus de l’Estany.

Esperant el Nadal

D’altra banda, l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha organitzat una activitat alternativa que es podrà seguir en línia per substituir la fira de Nadal i mostra d’oficis artesans que finalment no es celebrarà per les restriccions actuals per la Covid-19. ‘Esperant el Nadal’ serà un programa que s’emetrà per Banyoles Televisió el diumenge 13 de desembre a la tarda.

Anna Tarafa ha explicat que “ateses les restriccions per celebrar la Fira de Nadal com hauríem volgut, hem volgut organitzar aquesta activitat per no perdre l’esperit de la fira i amb la qual farem una mostra de les activitats més populars que s’hi poden trobar”.

El programa, que es podrà seguir a esperantelnadal.banyolestv.cat, s’iniciarà amb un taller artesanal a càrrec de Sastres Paperers que ensenyaran com fer paper artesanal a casa. A continuació l’Escola de Natura explicarà el conte ‘La cuca de llum descobreix el Nadal’ i ensenyarà com fer petits tions de Nadal des de casa. El programa s’acabarà amb un espectacle de ‘Circ de Nadal’ a càrrec de l’associació cultural Un salt al circ.

Durant el programa, cadascuna de les entitats participants plantejaran als espectadors una pregunta relacionada amb la seva activitat. Entre les persones que encertin les preguntes, se sortejaran cinc vals regal per comprar als comerços de Banyoles valorats en 200 euros cadascun. Per participar-hi, caldrà que els espectadors dipositin a la bústia que s’instal·larà a la plaça dels Turers un document amb les respostes a les preguntes i les seves dades personals.