Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles inicia dilluns el curs escolar amb els centres adaptats a la nova normativa

L’Ajuntament ha invertit uns 50.000€ per reforçar senyalització, neteja i equips als diferents equipaments. L’escola bressol La Balca ha iniciat aquesta setmana el curs escolar ampliant l’equip docent

dijous 10 setembre 2020

Els centres escolars de Banyoles iniciaran dilluns el nou curs escolar adaptant els equipaments i els espais a la nova normativa. El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles ha treballat conjuntament amb les diferents escoles i instituts de la ciutat per habilitar espais, definir noves entrades als centres i reforçar la neteja i desinfecció dels edificis. Dilluns començaran el nou curs escolar 2.185 alumnes d’educació infantil i primària i 1.549 alumnes d’ESO de Banyoles.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que “serà un curs incert que requerirà segurament d’adaptacions constants, però des dels diferents centres escolars amb el suport del Servei d’Educació s’han treballat diferents escenaris per afrontar-lo amb les màximes garanties tant per a l’alumnat i les seves famílies com per als equips educatius”. En aquest sentit, Ester Busquets ha afegit que “tenim dos exemples a la ciutat que ens fan ser positius: la represa de les classes a l’escola bressol municipal La Balca el juliol passat i els casals que les diferents entitats de lleure han fet aquest estiu i que han anat molt
bé”.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha treballat amb els centres per delimitar els diferents espais als mateixos edificis per garantir els grups bombolla com, per exemple, habilitar elements divisoris als patis per evitar que es creuin els diferents grups; senyalitzar nous passos de vianants, establir noves zones d’aparcament o instal·lar nous aparcaments per a bicicletes per a les noves entrades que s’han marcat als centres. També s’ha reforçat el servei de neteja i, a partir de dilluns, cada centre durant l’activitat lectiva tindrà personal de neteja amb caràcter permanent a l’edifici per garantir la neteja i desinfecció dels espais.

Pel que fa als equipaments, s’han cedit també espais a diferents centres escolars, principalment a secundària, amb la cessió d’espais com els pavellons esportius, el camp de futbol vell o aules dels casals de barri de la Farga i Canaleta. En tots aquests equipaments es reforçarà la neteja i desinfecció d’espais. En total, l’Ajuntament ha invertit uns 50.000 euros en l’aplicació de totes aquestes mesures.

L’escola bressol municipal La Balca ha iniciat aquesta setmana el curs escolar i, segons ha explicat Ester Busquets, “amb l’objectiu de mantenir la qualitat del servei, adaptant-lo a les noves mesures, s’han contractat dues educadores de reforç al centre”. L’escola ha iniciat el curs amb 79 places.

Pel que fa a la Guia de Recursos Educatius, que es gestiona des del Servei d’Educació, aquest curs s’oferiran 22 activitats als centres, adaptant les propostes a les noves restriccions. També continuaran els projectes de ciutat com el Projecte Toni o Banyoles ets tu!.

Ester Busquets ha explicat també que, a nivell de ciutat, s’està treballant amb els centres i les associacions de mares i pares de les escoles i instituts “per establir microxarxes que ens permetin combatre l’escletxa digital, sobretot davant de possibles confinaments”.

La regidora d’Educació ha volgut adreçar un missatge a les famílies “perquè tenim entre totes un paper molt important” i ha destacat que “en aquest cas, no estem parlant només de la salut dels nostres fills i filles, sinó sobretot de salut comunitària, i per tant és important que respectem les mesures – distància, mans, mascareta-, però sobretot que no portem els infants malalts a l’escola o a l’institut”.