Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles incorpora més de 300.000 euros per a desenvolupar projectes de millora a la via pública

Bona part de la incorporació de romanents es destinaran a la reposició, millora de la via pública i a la creació d’espais de protecció contra el canvi climàtic

dimarts 18 juny 2024

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest vespre una modificació pressupostària de crèdits extraordinaris i suplement de crèdits amb romanents de tresoreria per valor de 478.000 euros. La incorporació d’aquests romanents de crèdit permetrà executar una nova fase de l’asfaltatge de l’avinguda de La Farga, entre d’altres projectes relacionats amb la via pública.

Aquest vespre ha tingut lloc el ple ordinari de l’Ajuntament de Banyoles corresponent al mes de juny i en el que, entre d’altres aspectes, s’ha aprovat incorporar prop de 500.000 euros al pressupost anual. A través de crèdits extraordinaris s’incorporen 45.000 euros en el marc del conveni entre el Club Natació Banyoles, la Federació Espanyola de Rem i l’Ajuntament per a la celebració de la Master Regatta 2025.

Per altra banda, el plenari també ha donat llum verda a la incorporació dels suplements de crèdits per a la partida de via pública. Es destinaran 340.000 euros a la reposició i millora de la via pública, entre el que es contempla l’execució de l’asfaltatge de l’Avinguda de la Farga, una via en la que ja es va actuar, en un tram, l’any 2022, i que durant aquest estiu està previst que s’asfalti el tram que va quedar pendent.

A més, aquesta partida també contempla la creació d’espais de protecció contra el canvi climàtic, un projecte en xarxa amb altres àrees del consistori per dotar de més llocs protegits per a la població davant d’episodis de calor extrema.

També en l’apartat de suplement de crèdits s’hi inclou una partida de 40.000 euros per a l’adaptació de parcs infantils ja existents per a fer-los inclusius als infants amb alguna dificultat de mobilitat. Finalment, en aquesta modificació pressupostària també s’han incrementat diferents partides relacionades amb festes populars.