Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa una campanya de sensibilització per reduir les bosses de plàstic al mercat i al comerç local

Es premiarà aquells clients que facin les seves compres amb envasos reutilitzables

dimecres 29 setembre 2021

L’Ajuntament de Banyoles impulsa una campanya de sensibilització per reduir les bosses de plàstic al mercat i al comerç local. Amb aquesta iniciativa, que es portarà a terme durant el mes d’octubre, es premiarà aquells clients que facin les seves compres utilitzant un envàs reutilitzable.

L’objectiu principal de la campanya és aconseguir reduir l’ús de plàstics d’un sol ús tant en el mercat setmanal com en el petit comerç. Per això, durant els dimecres del mes d’octubre s’instal·larà una parada al mercat setmanal on els clients, si ensenyen que han realitzat la seva compra utilitzant un envàs reutilitzable, s’enduran una bossa de cotó i un val regal de 5 euros per comprar als establiments de l’Associació Banyoles, Comerç i Turisme, fins exhaurir existències. En total, es repartiran 1.500 bosses de cotó i 1.900€ en vals regal. 

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que amb aquesta la campanya “busquem la implicació dels clients per fer una Banyoles més sostenible, reduint els plàstics d’un sol ús i reutilitzant els envasos, a més de fomentar el comerç de proximitat i el mercat setmanal”. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles, Albert Tubert, ha afegit que “com a societat ens urgeix prendre decisions davant l’escenari actual i hem de treballar conjuntament per un model de consum i de ciutat més sostenible perquè la situació ens implica a tots i totes”. “No és posar la responsabilitat sobre l’usuari final, sinó treballar conjuntament per eliminar les bosses de plàstic”, ha afegit Tubert.

La campanya té el suport de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i dels dos gremis de marxants del mercat de Banyoles.

Campanya al comerç local

Paral·lelament a la campanya al mercat, i amb l’objectiu de potenciar el comerç de proximitat, també es premiarà per fomentar la compra sostenible a les botigues i establiments inclosos dins l’Associació Banyoles Comerç i Turisme amb el regal d’una bossa de malla de colors. Per aconseguir-la, cal completar un passaport de comerç de proximitat que se segella cada vegada que l’usuari compra o consumeix en un establiment de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Una vegada omplert el passaport, es podrà recollir la bossa de malla a l’oficina de l’associació, fins a exhaurir existències. En total, es repartiran 600 bosses. Aquest passaport forma part de la campanya ‘Mou-te pel comerç local’, impulsada per l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, i que es farà fins al 31 d’octubre.

Nou model de gestió porta a porta dels residus comercials