Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa un Punt Lila itinerant per prevenir conductes en l’oci nocturn

Es farà les nits del cap de setmana a l’entorn del parc de la Draga

dilluns 05 juliol 2021

L’Ajuntament de Banyoles impulsa un Punt Lila itinerant per prevenir conductes de risc a l’entorn de l’oci nocturn a la ciutat. La iniciativa, que es farà com a prova pilot, s’iniciarà aquest cap de setmana i es farà en aquells punts de la ciutat on es produeixen concentracions de joves les nits del cap de setmana.

La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha explicat que en els darrers temps durant les nits dels caps de setmana es produeixen concentracions de joves a l’entorn del Parc de la Draga. Gemma Feixas ha destacat que “entenem que els joves necessiten sortir després d’un any i mig de pandèmia, però els botellots han generat conflictes de soroll amb els veïns, deixalles i conductes de risc”.

El Punt Lila itinerant, que està coordinat pel Punt de Salut Jove, es farà les nits del cap de setmana de la mitjanit a les quatre de la matinada durant els mesos de juliol, agost i setembre i cada setmana se’n decidirà la ubicació, en funció d’on es detectin concentracions de joves. El Punt Lila itinerant té com a objectiu principal oferir als i les joves un servei de suport, prevenció, orientació i acompanyament durant l’oci de les nits d’estiu, així com crear un espai de seguretat per a tothom. A més, es vol oferir una figura educativa de referència en aquests espais, amb la perspectiva de gènere i que pugui facilitar suport en casos d’assetjament, fomentar el desenvolupament d’hàbits saludables, reduir els riscos associats al consum d’alcohol i altres substàncies i promoure l’autonomia personal, l’autogestió de la salut i la presa de decisions.

El Punt Lila itinerant el formaran una psicòloga i dues integradores socials de carrer que intervindran degudament identificades a les zones de concentració de joves de la mitjanit i fins les 4 de la matinada amb l’objectiu de prevenir conductes de risc. 

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que “estaran en contacte directe amb els cossos policials, però no seran controladores ni faran tasca sancionadora ni de vigilància, sinó que faran una tasca pedagògica i de prevenció”. En aquest sentit, la regidora ha explicat que “l’objectiu és que sigui un recurs per treballar conductes de risc, establir dinàmiques entre grups i fer tasques de prevenció i pedagògiques en l’oci nocturn”.