Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa un pla per fer accessible l’esport a tothom

El programa, que inclou 5 línies estratègiques, es començarà a desenvolupar aquest curs. Recull projectes que ja s’estan executant i preveu impulsar noves accions en l’àmbit de la igualtat de gènere, la gent gran o la discapacitat

divendres 17 setembre 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui el ‘Pla d’esport per a tothom’ que es començarà a executar en aquest curs. El programa inclou cinc grans línies estratègiques amb l’objectiu de fer accessible l’esport a tota la ciutadania. 

El programa té com a repte crear una metodologia de ciutat que promogui l’esport inclusiu treballant de forma transversal. El pla parteix dels projectes que ja es porten a terme i es proposen noves fórmules d’actuació per fomentar una política esportiva d’esport per a tothom. Actualment es porten a terme programes impulsats per l’àrea de Benestar Social i el Consell Esportiu, així com activitats per a infants en edat escolar, esport familiar i activitats per a adults i gent gran.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha explicat que “es tracta d’un pla ambiciós, amb una visió de treball per als propers anys perquè ningú quedi fora de la pràctica esportiva, sense condicionants socials, econòmics o de gènere”. En aquest sentit, Jordi Congost ha destacat que “des de fa anys a Banyoles s’estan portant a terme diferents programes que pretenen fer més accessible l’esport, tant federat com no federat, però ara necessitàvem obrir-ho a més persones i a més col·lectius i activar noves accions”. 

El pla inclou cinc grans línies estratègiques per a fer més accessible l’esport: transferència programes socials/clubs esportius; esport i gènere, gent gran, persones amb discapacitat i noves disciplines esportives. Per a cadascuna d’aquestes grans línies s’han definit accions tant de promoció de la pràctica esportiva amb jornades o activitats específiques; programes de formació per a tècnics i coordinadors esportius o programes de beques o ajudes. 

Jordi Congost ha destacat que el programa preveu la implicació dels diferents clubs esportius i entitats de la ciutat, així com del Consell Esportiu del Pla de l’Estany i de l’Institut Pere Alsius que ofereix els cicles formatius de grau superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva en format dual i el de Condicionament Físic.