Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles ha tapiat l’accés a més de 200 garatges de la plaça de la Pau

L’actuació, que s’ha dut a terme en les últimes setmanes, s’ha fet per acabar amb les ocupacions que s’havien produït en els darrers mesos i que havien provocat una sensació d’inseguretat entre els veïns i veïnes de la zona

dilluns 20 maig 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha tapiat l’accés a més de 200 garatges de la plaça de la Pau, al barri de la Farga, per acabar amb les múltiples ocupacions que hi havia hagut d’aquests espais i que havien provocat molèsties i manca de seguretat entre les comunitats de veïns d’aquesta zona.

El passat mes d’abril es van iniciar les actuacions per desallotjar i tapiar l’accés a diferents garatges ocupats entorn de la plaça de la Pau de Banyoles. En poc més d’un mes l’Ajuntament de Banyoles ha aconseguit tancar l’accés a 210 d’aquests aparcaments tancats que havien estat ocupats i en el que, en alguns d’ells, s’hi feien activitats il·lícites com el consum i venda de drogues.

Jordi Congost, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Banyoles ha explicat que “aquestes actuacions s’han fet sempre amb el vistiplau de les comunitats de veïns i veïnes i amb les pertinents ordres judicials”. A més, també ha apuntat que “gràcies a les desocupacions i la clausura d’aquests pàrquings el canvi que hi ha hagut al barri en només un mes és considerable, com així ens ho han fet saber les pròpies comunitats”.

Aquesta actuació, que fa que a aquests garatges no s’hi pugui accedir ni amb vehicle ni a peu, és temporal per un cop passat un temps avaluar amb la policia i els propis veïns i veïnes com està la situació per plantejar-se reobrir-ne l’accés.

Una actuació per tornar el barri a la normalitat

La sensació de manca de seguretat i l’increment d’ocupacions dels darrers mesos van fer posar en alerta al consistori. Els fets ocorreguts el passat 19 de març que ha acabat amb diferents detencions policials, no van fer més que precipitar aquestes actuacions que han propiciat el tancament a més de 200 garatges d’aquesta zona del barri de La Farga. En aquesta línia, des de l’Ajuntament sempre s’ha mantingut el missatge que, tot i els greus incidents ocorreguts amb diversos policies i mossos ferits, es continuaria patrullant i actuant en aquest punt del municipi.

Ara, dos mesos després d’aquell lamentable succés, s’ha aconseguit erradicar la sensació d’inseguretat i d’impunitat que s’havia creat entorn a la plaça de la Pau. Això no obstant, des del consistori s’explica que s’estarà amatent perquè aquesta problemàtica que hi havia a La Farga no es traslladi a d’altres punts de la ciutat.