Banyoles fa el sorteig per formar part de la comunitat energètica del Museu Darder
• En total es van presentar 33 famílies, 7 de les quals en situació de vulnerabilitat energètica. La previsió és que la comunitat es posi en marxa a partir de la tardor, un cop les persones usuàries hagin fet els tràmits corresponents
dijous 08 agost 2024
L’Ajuntament de Banyoles ha fet aquest matí el sorteig per formar part de la comunitat energètica del Museu Darder. Durant el període de presentació de sol·licituds van ser 33 les famílies que van mostrar interès per formar-ne. D’aquestes, 7 es troben en situació de vulnerabilitat energètica i no han pres part del sorteig.
Avui la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles ha acollit el sorteig de les 26 famílies que optaven a formar part de la comunitat energètica del Museu Darder. En aquest context, el 19 ha estat el número de tall, a partir del qual s’han assignat les 23 places restants, tenint en compte que 7 ja estaven concedides a les famílies en situació de vulnerabilitat energètica. Així, finalment, la comunitat estarà integrada per 30 famílies a les que se les assignarà 1kWp de potència.
Albert Tubert, regidor de Polítiques mediambientals de l’Ajuntament de Banyoles ha explicat que “com estava previst a les bases hem ampliat la comunitat energètica a 30 famílies davant el fet que hem rebut més sol·licituds que places”, a més de destacar que “hem volgut potenciar el màxim de participació ciutadana a la nova Comunitat Energètica en la línia de fer difusió i impulsar les Comunitats Energètiques a la ciutat, i que serveixi aquest projecte com a dinamitzador de properes iniciatives ciutadanes acompanyades per l’ajuntament, tot donant prioritat a repartir el màxim de KW als usuaris, més que no pas a obtenir energia pel propi equipament del Museu Darder”.
Un cop fet el sorteig, es penjarà l’acta del sorteig a la pàgina web i hi haurà 10 dies per presentar-ne al·legacions. Les persones que formaran part de la comunitat s’hauran de posar en contacte amb AgriEnergia, la distribuïdora que gestionarà i acompanyarà les famílies durant el primer any de la comunitat
Una producció anual al voltant dels 36.000 kWh
El camp de plaques fotovoltaiques que cobreix la totalitat del sostre del Museu Darder comptarà amb una potència pic 415 Wp, amb una eficiència inicial del 21,4% i un rendiment del 87,4% al cap de 30 anys. A més, s’han instal·lat dos inversors amb una eficiència al voltant de 98% i una nova escomesa per abocar a la xarxa tota la producció fotovoltaica. S'estima que la nova instal·lació fotovoltaica generi una producció anual de 36.082 kWh/any, que suposaran un estalvi aproximat d'emissions de CO2 de 9.000 kg./any.
El projecte ha suposat una inversió al voltant dels 80.000 euros i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, dins del seu Pla d'Acció de prop de 40.000 euros.