Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles es presenta com a Ciutat del Bàsquet Català 2022

La jugadora Júlia Soler apadrina un esdeveniment que inclourà més d’una vintena d’activitats durant tot l’any

dissabte 26 febrer 2022

Banyoles s’ha presentat aquest migdia com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. L’Auditori de l’Ateneu ha acollit l’acte de presentació que ha inclòs l’estrena del vídeo promocional i de l’himne de Banyoles com a Ciutat del bàsquet català. La jugadora banyolina Júlia Soler és la padrina de l’esdeveniment que inclourà més d’una vintena d’activitats durant tot l’any. 

Per unes hores l’Auditori de l’Ateneu s’ha transformat en una pista de bàsquet per acollir l’acte de presentació de la Ciutat del Bàsquet Català 2022. Presentat per l’actor Genís Casals i amb la participació de jugadors i jugadores del Club Bàsquet Banyoles, l’acte s’ha iniciat amb l’estrena de l’himne i del vídeo commemoratiu de l’esdeveniment. 

En l’acte de presentació, l’alcalde Miquel Noguer ha agraït la designació de Banyoles com a Ciutat del bàsquet català 2022 i ha remarcat que la designació com a Ciutat del bàsquet català és un “reconeixement a totes les persones que participen del bàsquet a Banyoles, no només com a jugadors i jugadores, sinó en tots els àmbits d’aquest esport i especialment al Club Bàsquet Banyoles que treballa fortament a la nostra ciutat representant els valors del bàsquet”. 

Per la seva banda, el representant del Club Bàsquet Banyoles, Pep Garcia, ha destacat “la il·lusió del Club pel privilegi que Banyoles sigui la Ciutat del Bàsquet Català 2022” i ha afegit que “és un esdeveniment històric per a la nostra ciutat que ens ajudarà a promocionar el bàsquet i, a la vegada, promocionar la ciutat”. 

Per últim el president de la Federació Catalana de Bàsquet i de la Fundació del Bàsquet Català, Ferran Aril, ha agraït “l’oferiment de Banyoles per ser la Ciutat del Bàsquet Català” i ha assegurat que “des de la Federació i la Fundació treballarem perquè sigui un èxit”. 

L’acte ha comptat també amb la intervenció de la jugadora banyolina Júlia Soler, formada a la base del Bàsquet Banyoles i actualment cedida al Cadí La Seu. Soler ha destacat que “em fa especial il·lusió la designació de Banyoles” que ha atribuït “a la bona feina del Club Bàsquet Banyoles” i ha animat a participar de les diferents activitats que s’organitzaran perquè “aquest any a Banyoles es respiri més bàsquet que mai”. 

Agenda d’esdeveniments 

La celebració de Banyoles com a Ciutat del bàsquet català 2022 inclourà una vintena d’activitats tant socials com culturals i esportives, com ha explicat en l’acte el regidor d’Esports Jordi Congost. Entre altres, Banyoles acollirà diferents competicions esportives i serà seu del Circuit català 3x3, de finals del Campionat de Catalunya júnior masculí i cadet femení o del Torneig Mateu Pell. També es faran competicions socials de baskin i la final de la lliga Capacitats i el bàsquet serà present en diferents activitats socials i culturals de Banyoles durant tot l’any, com la fira È bo, È mel. 

Ciutat del Bàsquet Català 

Des de l’any 2000 ciutats com Girona, Badalona, Lleida o darrerament Balaguer han estat designades com a Ciutat del Bàsquet Català, una iniciativa de la Fundació del Bàsquet Català per reconèixer l’impuls territorial del bàsquet i també donar suport a les persones que treballen per aquest esport i els valors formatius que representa.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc de Programes de Suport al Desenvolupament Local