Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles es prepara per viure la diada de Sant Jordi mantenint els espais previstos

Hi haurà una cinquantena de parades repartides entre la plaça Major i la de les Rodes

divendres 22 abril 2022

La ciutat de Banyoles ultima els detalls per a la diada de Sant Jordi que, per segon any consecutiu, es viurà de manera descentralitzada, entre la plaça Major i la plaça de les Rodes. En total, hi haurà una cinquantena de parades i s’han programat una desena d’activitats que es distribuiran en els dos espais. 

El regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “hem decidit mantenir els dos espais previstos malgrat que hi ha un petit risc de pluja en algun moment del dia i que teníem a punt el Monestir com a espai alternatiu per a la fira d’entitats. Ens sembla més assumible la possible molèstia d’alguna pluja ocasional que no pas el trasbals i pèrdua de públic que suposaria traslladar tota la fira i cancel·lar les activitats, i més enguany que tenim rècord de parades de Sant Jordi”. 

Aquest any, hi haurà 14 parades de professionals respecte a les 8 de l’any passat, a la plaça Major; i 35 d’entitats, respecte a les 16 del 2021, a la plaça de les Rodes. 

La plaça Major serà l’escenari de la fira professional de llibres i roses que estarà oberta de les 9 del matí a les 9 del vespre. Entre les propostes que hi haurà en aquesta ubicació hi ha la XI Trobada Internacional de Mascotes de les Biblioteques de Banyoles i del Pla de l’Estany. En paral·lel, de les 10 a les 2 del migdia, els i les autores locals que hagin publicat alguna obra en l’últim any, tindran el seu espai en el programa especial organitzat per Ràdio Banyoles i la Biblioteca. A més, a la tarda, l’emissora continuarà seguint la diada de Sant Jordi des del carrer mitjançant els programes dels col·laboradors amb una programació de 4 a 8 del vespre. 

Per la seva banda, l’Associació de Banyoles Comerç i Turisme oferirà als infants que ho vulguin la possibilitat d’enquadernar la llegenda de “La faldada de segó”. Serà de la mà de la Impremta Palmada i Can Mateu que estaran presents a la plaça Major de les 5 a les 7 de la tarda. 

La plaça de les Rodes espai per a les entitats i les activitats

D’altra banda, la plaça de les Rodes acollirà la fira d’entitats, també de 9 del matí a 9 del vespre. A les 12 del migdia es donarà a conèixer el guanyador/a del concurs “Per Sant Jordi un punt de llibre” que ha organitzat la Biblioteca. També a les 12h tindrà lloc una “Hora del conte” a càrrec de La Senyoreta (La Perleta) titulada Els antecedents familiars de Sant Jordi. Aquesta activitat es traslladaria a la pròpia Biblioteca Pública en cas de pluja. 

Les activitats arribaran a la tarda de la mà de les entitats. Primer a 2/4 de 6 de la tarda la Colla Castellera Esperxats de l’Estany oferirà un taller demostració de castells. Tot seguit, a les 7, arribarà el torn de l’audició de sardanes amb la Principal de Porqueres i la cloenda del curset de sardanes i danses a l’escola que s’ha dut a terme en els centres educatius de Banyoles. Els nens i nenes ballaran La sardana a l’escola (M. Tudela) i el Ball de pedretes. 

La programació cultural es completa amb l’obra de teatre El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare de la companyia Els Pirates que es representarà avui divendres a les 8 del vespre al Teatre Municipal. D’altra banda, demà a partir de 2/de 9 del vespre l’Auditori de l’Ateneu acollirà l’espectacle Ludwig de l’empordanès Mazoni. 

Tota la programació de Sant Jordi es pot consultar a festesbanyoles.cat.