Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles convoca un concurs per pintar un mural dedicat a la bicicleta

El mural es pintarà en una paret del carrer Carmelites Velles i l’obra guanyadora rebrà un premi de 500 euros

dijous 19 novembre 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha convocat un concurs per pintar un mural dedicat a la mobilitat en bicicleta. Al concurs hi poden participar tant artistes professionals com amateurs de Banyoles i el Pla de l’Estany. El mural es pintarà en una paret del carrer Carmelites Velles i el disseny guanyador rebrà un premi de 500 euros.

La convocatòria del concurs s’ha fet amb els objectius de posar en relleu i projectar Banyoles com a ciutat de la bicicleta i fomentar-ne l’ús, així com fomentar la creació artística i l’expressió a través de l’art plàstic; a més de projectar i donar a conèixer el treball d’artistes locals. El concurs s’adreça a artistes majors d’edat, domiciliats a Banyoles o a qualsevol altra població de la comarca, independentment si són professionals o amateurs del món de l’art. Els participants poden presentar-se individualment o formant un grup de com a màxim tres persones. Cada participant podrà presentar un màxim d’una obra.

Les obres que es presentin han d’adir-se als objectius del concurs i representar en positiu els valors de la bicicleta. La tècnica i l’estil artístic de l’obra són de lliure elecció, però ha de ser original i inèdita, a més d’inclusiva, i el mateix artista haurà de pintar-la a la paret en cas de ser escollida com a obra guanyadora.

Les bases per participar al concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Banyoles (www.banyoles.cat) i el termini per presentar les propostes s’allargarà fins el dia 20 de desembre a les 2 del migdia. El jurat decidirà l’obra guanyadora el 23 de desembre i en valorarà la qualitat artística, l’originalitat i la creativitat i la representació dels valors de la bicicleta i la coincidència amb els objectius del concurs. La persona guanyadora rebrà un premi de 500 euros, a més l'Ajuntament de Banyoles es farà càrrec del cost de la pintura de l’obra. El mural es presentarà públicament el 28 de gener de 2021, Dia Mundial per la Reducció de les Emisions de CO2.