Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles commemora el 50è aniversari del Campionat del Món d’Esquí Nàutic

El Museu Darder ha acollit una jornada amb la participació d’esquiadors nàutics que van competir a la ciutat

dissabte 16 octubre 2021

L’Ajuntament de Banyoles ha celebrat aquest matí una jornada per commemorar el 50è aniversari del Campionat del Món d’Esquí Nàutic que es va celebrar a l’Estany l’any 1971. La jornada, que s’ha fet al Museu Darder, ha comptat amb la participació d’algunes de les persones que van participar en la competició o que van ser part activa en l’esquí nàutic a la ciutat. 

Durant el mes de setembre de 1971 Banyoles va ser seu del XII Campionat del Món d’Esquí Nàutic. Amb l’organització de la prova, Banyoles va convertir-se en la primera població a acollir un mundial amb representants dels cinc continents que durant nou dies van competir a l’Estany en les diferents modalitats d’aquest esport. 

La jornada, que ha inaugurat l’alcalde Miquel Noguer, s’ha obert amb la projecció d’una pel·lícula del No-Do sobre la celebració del Campionat del Món d’Esquí Nàutic que, per primera vegada, es va retransmetre en color. Després s’han fet dues taules rodones que han comptat amb la participació d’alguns dels esportistes que van viure la competició a Banyoles, així com persones relacionades amb l’esquí nàutic i la ciutat. Entre altres, hi ha participat el que va ser president de la Federació Internacional d’Esquí Nàutic Isidro Oliveras, l’exmembre de la junta directiva del Club Natació Banyoles Enric Gratacós, els esquiadors de la selecció estatal d’esquí nàutic Pep Mill, Carme Blume i Octavi Candela, l’esquiador nàutic banyolí Josep Tarradas, l’entrenador i empresari Domingo Ramos i l’exalcalde Pere Hernández. 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que la jornada ha estat “un exercici històric per conèixer els orígens, la consolidació, els èxits i finalment la desaparició de l’esquí nàutic a la ciutat”. Jordi Congost ha afegit “és important que situem en la seva justa mesura el que va suposar l’esquí nàutic a la ciutat”. 

Durant la jornada s’ha presentat també el llibre ‘Banyoles, paradís de l’esquí nàutic. 50 anys del Campionat del Món 1971-2021’ de Joan Anton Abellán. La presentació ha anat a càrrec de Víctor Muntané, que va ostentar el rècord d’Europa en esquí nàutic en la modalitat de velocitat de peus nus. L’acte s’ha tancat amb un homenatge a tots les persones que van participar en aquella competició.