Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles comença la recollida porta a porta als sectors de Mas Usall, els Pins i Lió

Durant el dia d’ahir es van retirar els contenidors de les zones d’aportació de residus, i la passada nit i matinada s’ha iniciat el servei sense cap incidència

dimecres 22 maig 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha iniciat la recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions de Mas Usall, els Pins i Lió, unes zones on s’han eliminat tots els contenidors de la via pública, excepte els de residu verd. Aquest nou sistema farà que als veïns i veïnes d’aquests sectors se’ls recullin les diferents fraccions orgàniques durant quatre dies a la setmana.

Prop de 200 habitants de Banyoles han estrenat aquesta passada nit un nou model de gestió de residus, passant al porta a porta. Albert Tubert, regidor de Polítiques mediambientals explica que “es tracta d’una cinquantena d’habitatges de tres sectors diferents i que seran una prova pilot de cara a poder desplegar, en un futur, la recollida porta a porta a d’altres punts de la ciutat”, a més d’afegir que “en aquesta primera nit de recollida no hi ha hagut cap incidència, tant en el servei com per part de la ciutadania”.

Des de l’Ajuntament a mitjans d’abril ja es va fer una xerrada informativa on es van donar els detalls de com seria el funcionament del nou model de recollida de residus i en la que també es va fer entrega dels diferents bujols per a cada fracció, així com de les etiquetes per identificar el residu tèxtil sanitari (bolquers, compreses...). També està previst fer entrega de bosses “big bag” per a que els veïns hi dipositin les restes vegetals i així eliminar els contenidors de residu verd que encara són a la via pública.

Una nova fase executada del nou contracte de residus

L’any 2022 Banyoles va estrenar un nou contracte de recollida de residus en el que ja es contemplava la posada en marxa de la recollida porta a porta als domicilis. Així, aquesta setmana la ciutat ha entrat en una nova fase de desplegament d’aquest contracte, amb la previsió que en un futur aquest sistema es pugui fer extensiu a altres zones de Banyoles.

Durant les setmanes prèvies a l’inici del porta a porta, a més de la xerrada informativa, els veïns i veïnes dels tres sectors se’ls ha proporcionat acompanyament i informació a través dels Educadors Ambientals, unes figures amb les que la ciutadania hi pot contactar a través del correu electrònic residus@ajbanyoles.org i als números de telèfon 658 741 420 i 625 899 233, els laborables de 9 a 14 h.