Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles clausura la celebració de Ciutat del Bàsquet Català 2022

L’Auditori de l’Ateneu acollirà diumenge al migdia l’acte públic de clausura

divendres 03 febrer 2023

Banyoles tancarà aquest diumenge la celebració com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. L’Auditori de l’Ateneu acollirà l’acte públic de clausura de la celebració que inclourà un homenatge a les persones que han fet possible el bàsquet a la ciutat. 

La celebració de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català 2022 ha inclòs una vintena d’activitats, principalment esportives. Entre altres, Banyoles ha acollit diferents competicions com el Torneig Basketdona, el Circuit català 3x3 o les finals del Campionat de Catalunya júnior masculí i cadet femení. També s’han fet competicions socials de baskin i la final de la lliga Capacitats, així com una jornada de bàsquet al carrer, un clínic de bàsquet amb l’entrenador del Bàsquet Girona, Jordi Sargatal, i un mural a l’exterior del pavelló de la Farga recorda l’esdeveniment. 

Per posar punt i final a la celebració, l’Auditori de l’Ateneu tornarà a transformar-se el proper diumenge en una pista de bàsquet per acollir l’acte públic de clausura de l’esdeveniment, que es va inaugurar a principis de 2022. L’acte inclourà un homenatge als presidents i presidentes de la història del Club Bàsquet Banyoles com a reconeixement a totes les persones que han fet possible el bàsquet a la ciutat. 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que aquesta celebració “ha permès posar en valor el bàsquet a la nostra ciutat i, sobretot, la feina que fa el Club Bàsquet Banyoles que treballa fortament representant els valors del bàsquet”. Jordi Congost ha afegit que “durant tot aquest any hem posat el bàsquet al centre amb nombroses competicions esportives de nivell que han tingut Banyoles com a seu”. 

L’acte de clausura se celebrarà aquest diumenge a partir de les 12 del migdia a l’Auditori de l’Ateneu i comptarà amb la participació de la Federació Catalana de Bàsquet, la Fundació del Bàsquet Català i el mateix Club Bàsquet Banyoles.

Ciutat del Bàsquet Català

Des de l’any 2000 ciutats com Girona, Badalona, Lleida o darrerament Balaguer han estat designades com a Ciutat del Bàsquet Català, una iniciativa de la Fundació del Bàsquet Català per reconèixer l’impuls territorial del bàsquet i també donar suport a les persones que treballen per aquest esport i els valors formatius que representa.