Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Una gimcana en família, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l’Estany, principals activitats

dijous 16 setembre 2021

Banyoles celebrarà a partir de demà divendres la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Les activitats inclouran una gimcana familiar sobre mobilitat sostenible, una xerrada sobre viatjar amb bicicleta i una bicicletada popular a l’Estany. 

Les activitats de la Setmana Mobilitat Sostenible i Segura s’han iniciat aquesta setmana amb les sessions que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra estan portant a terme a les escoles sobre mobilitat sostenible. A més, s’ha obert la convocatòria per a un nou concurs per pintar un mural dedicat a la mobilitat sostenible.

Al concurs hi poden participar tant artistes professionals com amateurs de Banyoles i el Pla de l’Estany. El mural es pintarà en una paret del carrer Carmelites Velles i el disseny guanyador rebrà un premi de 1.000 euros, el doble que l’any passat.

Les obres que es presentin han d’adir-se als objectius del concurs i representar en positiu els valors de la bicicleta. La tècnica i l’estil artístic de l’obra són de lliure elecció, però ha de ser original i inèdita, a més d’inclusiva, i el mateix artista haurà de pintar-la a la paret en cas de ser escollida com a obra guanyadora.

Activitats

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha destacat que “amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat volem incentivar la ciutadania i promoure una mobilitat sostenible i segura a la ciutat”.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura començaran demà divendres amb una xerrada sobre ‘Àsia Central, Himàlaia, Sud-est asiàtic en bicicleta’, a càrrec de Gerard Castellà. Es farà a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes del Club Natació Banyoles. Dissabte al matí es farà una gimcana familiar a partir de les 11 del matí a la plaça de les Rodes, organitzada conjuntament amb l’Escola de Natura. Les inscripcions es poden fer al web de l’Escola de Natura (www.escolanaturabanyoles.org) o mitja hora abans de l’inici de l’activitat. 

Les activitats continuaran el diumenge 26 de setembre amb una bicicletada popular al voltant de l’Estany. La bicicletada sortirà a les 10 del matí de davant l’Escola de Natura. A més, a partir de les 11 del matí al Parc de la Draga es faran jocs de l’energia i revisió tècnica de bicicleta, coincidint amb les activitats del Dia de l’Estany.

El programa d’actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura està organitzat per les àrees de Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de l’Escola de Natura, Mou-te amb bici i el Club Natació Banyoles. 

Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.