Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra una jornada cultural coincidint amb la Festa del Xai

La jornada es farà dissabte a la tarda amb una mostra de la cultura subsahariana

divendres 23 juliol 2021

Banyoles celebrarà aquest dissabte 24 de juliol una jornada cultural al barri de la Farga, coincidint amb la Festa del Xai de la comunitat musulmana. La iniciativa, que neix d’un grup de joves del barri, es farà durant tota la tarda de dissabte quan s’han programat diferents activitats culturals.

La jornada cultural del barri de la Farga de la Festa del Xai és una iniciativa del grup de joves de l’associació banyolina Comunitat Musulmana que ha decidit organitzar una jornada cultural per ensenyar els elements de la cultura dels afrobanyolins, amb el suport de l’ajuntament. 

Aiseta Kebbeh, membre del grup de joves de l’entitat organitzadora, ha explicat que “la idea va sorgir dels joves que ens trobem freqüentment i vam decidir crear una comissió per portar a terme activitats pel barri”. Aiseta Kebbeh ha afegit que “la Festa del Xai és una de les festivitats més importants del calendari musulmà i teníem ganes d’ensenyar a tothom com la celebrem”.

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat que “la Festa del Xai té un fort component festiu, de celebració en comunitat”. Ester Busquets ha recordat que aquest any la campanya ‘La diversitat ets tu’ se centra en la diversitat religiosa i “és important que les celebracions de les diferents comunitats s’obrin a la ciutat per conèixer-nos més els uns als altres”.

La festa és farà a l’aparcament situat a la cruïlla entre els carrers Girona i Lleida amb l’objectiu d’obrir aquest espai al barri, que sigui un nou espai d’activitat per la ciutat. La jornada, que es farà a partir de ¾ de 6 de la tarda inclourà balls, desfilades de roba moderna de l’Àfrica subsahariana i desfilada de marques afrobanyolines, així com actuacions musicals i teatrals.

Les activitats es faran seguint els protocols marcats per evitar la propagació de la Covid-19.