Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra una jornada cultural al voltant de la Festa del Xai

La jornada es farà dissabte a la tarda amb una mostra de la cultura de l’Àfrica occidental

dijous 14 juliol 2022

Banyoles celebrarà aquest dissabte 16 de juliol per segona edició una jornada cultural al barri de la Farga, al voltant de la Festa del Xai de la comunitat musulmana. La iniciativa, que neix d’un grup de joves del barri, es farà durant tota la tarda i el vespre de dissabte quan s’han programat diferents activitats culturals. 

La jornada cultural del barri de la Farga de la Festa del Xai es va celebrar per primera vegada l’any passat per iniciativa del grup de joves de l’associació banyolina Humbane Jike que va decidir organitzar una jornada cultural per ensenyar els elements de la cultura dels afrobanyolins, en conveni amb l’ajuntament i amb el suport de les àrees de Festes i Benestar Social.

Des de l’associació Humbane Jike han recordat que “la Festa del Xai és una de les festivitats més importants del calendari musulmà i volem obrir-la a tothom perquè vegin com la celebrem i en participin”.

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “la Festa del Xai és una bo la oportunitat per celebrar la diversitat cultural de la nostra ciutat i, com que és una festivitat important per a molts banyolins i banyolines, crèiem que era necessari incorporar-la amb tota naturalitat al calendari festiu de la ciutat i animem a tothom a participar-hi”. 

Les activitats s’iniciaran a partir de les 4 de la tarda amb tallers infantils. A les 6 de la tarda se celebrarà un acte de benvinguda i es desplegarà el gruix de la programació amb actuacions musicals de Daura Mangara i Baba Flow, desfilada de moda de l’Àfrica Occidental, sopar popular, performances amb Sam Sussoh Mandin Banda i Jaré Seki i altres sorpreses. 

La festa és farà a l’aparcament situat a la cruïlla entre els carrers Girona i Barcelona amb l’objectiu d’obrir aquest espai al barri, que sigui un nou espai d’activitat per la ciutat.