Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra la segona edició de la Setmana de la Diversitat Religiosa

Es farà de l’11 al 19 de novembre i inclourà diverses activitats per donar a conèixer les diferents confessions religioses de la ciutat

dilluns 07 novembre 2022

L’Ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, amb el suport de la Fundació ‘la Caixa’, han organitzat la segona edició de la Setmana de la Diversitat Religiosa de Banyoles, que es farà de l’11 al 19 de novembre. La programació inclou diferents propostes com una visita guiada pels temples de les diferents confessions religioses de la ciutat o una lectura de textos sagrats. Totes les activitats són gratuïtes. 

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que la Setmana de la Diversitat Religiosa “vol complir un triple objectiu: mostrar la diversitat de confessions religioses que té la ciutat, trencar prejudicis i establir ponts de coneixement i fixar lligams entre les diferents confessions religioses”. 

La regidora de Benestar Social ha destacat “la bona predisposició i la col·laboració de les entitats religioses que hi han participat” i ha afegit que “la col·laboració conjunta ens permet establir ponts per consolidar altres projectes 

Activitats

La Setmana de la Diversitat Religiosa s’iniciarà aquest divendres 11 de novembre amb el col·loqui Com van de fe, els joves?, que comptarà amb la participació de joves de diferents creences religioses. El col·loqui, que es farà a les 7 de la tarda al Museu Darder, estarà moderat per Xavi Serra Narciso, llicenciat en filosofia i diplomat en teologia i ciències religioses. 

Les activitats continuaran el dimarts 15 de novembre amb El vespre de les religions, una lectura de textos dels llibres sagrats, a càrrec de representants dels diferents centres de culte de la ciutat i comptarà amb les actuacions musicals de l’Escola Municipal de Música i del Batxillerat Artístic de l’INS Josep Brugulat. L’activitat serà a 2/4 de 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu.

El dijous 17 de novembre es farà la xerrada La diversitat religiosa en la història de Catalunya, a càrrec de Dolors Bramon, doctora en Filosofia i Lletres i professora emèrita d’Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona. Es farà a les 5 de la tarda al Museu del Darder dins el cicle Dijous Culturals. 

El divendres 18 de novembre a les 8 del vespre a l’església de Santa Maria dels Turers hi haurà un concert de música sacra, a càrrec de la Capella de Música de la Catedral de Girona, dirigida per Frederic Pujol. 

Les activitats es tancaran el dissabte 19 de novembre amb dues rutes guiades. A les 10 del matí es farà la Ruta dels Temples, que inclourà la visita als principals centres de culte de les diferents confessions religioses que hi ha a Banyoles. La ruta començarà a l’església de Santa Maria dels Turers i inclourà visita a l’església evangèlica Casa del Rey Jesús, a les mesquites Houda i Nur i es tancarà a l’església Evangèlica Fe, Esperança i Amor. 

Per últim, el mateix dissabte, en aquest cas a les 4 de la tarda, es farà la Ruta auliniana: recorregut pels espais emblemàtics de Magdalena Aulina, a càrrec de l’historiador banyolí Jordi Galofré i Illamola. 

Per participar en qualsevol de les dues visites guiades, que es faran amb la col·laboració dels Museus de Banyoles, és necessari fer reserva prèvia a través del telèfon 972 57 44 67 o bé a musesudebanyoles.cat. Les places són limitades.

Les activitats de la Setmana de la Diversitat Religiosa compten amb la col·laboració de les parròquies de Banyoles, el Col·lectiu de Dones Cristianes de Banyoles, l’Institut Secular Operàries Provincials Magdalena Aulina, l’església de Déu Centre cristià Fe, Esperança i Amor del protestantisme evangèlic, l’església evangèlica Casa del Rey Jesús, la Mesquida Al Houda, dels banyolins d’origen marroquí, la Mesquita Nur dels banyolins d’origen subsaharià i la Fundació ‘la Caixa’.