Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles beca 46 infants i joves esportistes

L’Ajuntament i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany impulsen el programa d’accessibilitat a l’esport

dilluns 22 novembre 2021

Dins el ‘Pla d’esport per a tothom’ que impulsa l’Ajuntament de Banyoles, a través de les àrees d’Esports i Benestar Social, avui s’ha presentat la línia d’accessibilitat que vol fomentar la participació esportiva d’infants i joves de 6 a 16 anys en risc d’exclusió social. Concretament, i per aquesta temporada 2021-2022, 46 infants i joves de Banyoles han rebut una beca per poder practicar l’esport. El programa, es fa conjuntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

Els infants i joves participants competeixen en esport federat al Banyoles Rugbi Club, Club Atlètic Banyoles, al Club Esportiu Banyoles, al Club Hoquei Banyoles, al Club Natació Banyoles, al Club de Patinatge Pla de l’Estany i al Gimnàs Triops. Les beques tenen una aportació màxima de 300 euros i són de copagament amb les famílies i els infants i joves participants s’elegeixen conjuntament amb l’àrea de Benestar Social a partir de criteris econòmics, socials o d’accessibilitat.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha explicat que “ja estàvem treballant en aquesta línia, però calia ordenar-ho i dotar-lo de més eines perquè infants i joves sense recursos puguin accedir-hi”. Per la seva banda, el president del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Jordi Tarridas, ha destacat “l’objectiu és afavorir la inclusió social i facilitar la igualtat d’oportunitats”. 

A més de garantir l’accessibilitat a la pràctica esportiva regular a infants i joves en situació de vulnerabilitat i afavorir la inclusió social, el programa pretén dissenyar i posar en pràctica també un model de treball compartir entre els diferents agents, definir un sistema just i equitatiu d’ajudes econòmiques, identificar la millorar manera d’acompanyar i fer els seguiment dels infants i joves beneficiaris, promoure iniciatives que fomentin la igualtat d’oportunitats a l’esport. 

Dins el programa, s’ha impulsat la figura del connector esportiu que s’encarrega de treballar conjuntament amb les diferents entitats esportives per donar-los suport a l’hora d’atendre la diversitat, ja sigui de ritmes d’aprenentatge, d’actitud i motivació, de diversitat cultural o la pròpia diversitat com a element formatiu. 

Pla d’esport per a tothom

La línia d’esport accessible forma part del ‘Pla d’esport per a tothom’ que s’ha començat a executar aquest curs escolar i que inclou cinc grans línies estratègiques amb l’objectiu de fer accessible l’esport a tota la ciutadania. El programa té com a repte crear una metodologia de ciutat que promogui l’esport inclusiu treballant de forma transversal. El pla parteix dels projectes que ja es porten a terme i es proposen noves fórmules d’actuació per fomentar una política esportiva d’esport per a tothom. Actualment es porten a terme programes impulsats per l’àrea de Benestar Social i el Consell Esportiu, així com activitats per a infants en edat escolar, esport familiar i activitats per a adults i gent gran.