Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova una nova ordenança de circulació

La nova normativa regula, entre altres, la circulació dels patinets elèctrics

dilluns 26 abril 2021

El ple municipal de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat inicialment aquest vespre la modificació de l’ordenança de circulació municipal. La nova normativa permetrà, entre altres, regular la circulació dels patinets elèctrics.

La nova ordenança, que s’ha aprovat amb l’acord de tots els grups municipals, estableix que els patinets elèctrics només podran circular per carrils bici i per la calçada amb una limitació de 30 km/h i no permet que circulin per sobre la vorera. A més, els seus usuaris hauran de portar casc.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “la nova normativa permet resoldre la situació alegal amb la que es trobaven fins ara els patinets elèctrics, que han proliferat en els darrers anys a la ciutat”.

L’ordenança també fixa un nou redactat pel que fa als cicles i bicicletes i s’hi incorporen les bicicletes elèctriques i es fixen els llocs per on podran circular i com ho hauran de fer.

Una vegada aprovada definitivament l’ordenança municipal de circulació, l’àrea de Via Pública iniciarà una campanya per difondre la nova normativa, tant amb campanyes com amb xerrades als centres educatius.

Habitatges socials

El ple municipal ha aprovat també recuperar d’ofici la possessió de dues finques de propietat municipal per destinar-los a habitatges socials.