Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova un fons extra d’ajudes de 50.000€ per a professionals afectats pel tancament per la Covid-19

Es destinarà una ajuda lineal de 700€ per a cada establiment

dilluns 02 novembre 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat avui un fons extraordinari d’ajudes de 50.000 euros per als professionals obligats al tancament de la seva activitat pel nou decret del Govern de la Generalitat per aturar la propagació de la Covid-19. A aquestes ajudes extraordinàries, s’hi podran acollir els responsables de bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa.

El fons extraordinari s’ha aprovat aquest migdia en Junta de Govern Local i es podran sol·licitar en breu, una vegada se’n publiqui l’aprovació. S’hi podran acollir tots els professionals que han hagut de cessar la seva activitat en compliment de l’ordre de la Generalitat 2546/2020 de 15 d’octubre.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “com a Ajuntament, hem d’estar al costat d’aquests professionals que han hagut d’aturar la seva activitat”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha explicat que “el nostre objectiu és donar una resposta ràpida i agilitar els tràmits per facilitar que els afectats puguin rebre en breu aquestes ajudes”. Es destinarà una ajuda lineal de 700 euros per sol·licitud i es preveu que s’hi puguin acollir uns 70 establiments.

Oficina d’Atenció Empresarial

Paral·lelament, continua en funcionament l’Oficina d’Atenció Empresarial online dirigida a autònoms, empresaris i treballadors de Banyoles que tinguin dubtes i consultes sobre les mesures econòmiques existents derivades de la Covid-19. El servei es va crear a principis d’abril amb l’objectiu de facilitar un assessorament personalitzat per als seus establiments i ofereix atenció online i per telèfon al 972 58 14 08. Només durant el període de vigència del primer estat d’alarma, entre els mesos d’abril i juny, es van atendre unes 150 consultes.