Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova més d’un milió d’euros en inversions

Entre altres, es remodelarà el darrer tram del Rec Major, el parc infantil de la Draga, la pesquera Gimferrer o l’edifici del Tint

divendres 03 maig 2019

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar dilluns les inversions financerament sostenibles que s’adjudicaran durant aquest 2019. Entre altres, es remodelarà el darrer tram del Rec Major o es millorarà i ampliarà el parc infantil del Parc de la Draga.

Una vegada aprovat el decret estatal que regula les inversions financerament sostenibles, el ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar dilluns les inversions que s’executaran a la ciutat. En total, s’invertiran 1.193.031,83€ que s’adjudicaran durant aquest any 2019 i que s’aniran executant progressivament.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que, després que tanquéssim el pressupost de 2018 amb un romanent positiu de 2.878.000 euros, dels quals, gairebé 1’2 milions d’euros es podien destinar a inversions financerament sostenibles, “vam acordar amb la resta de grups municipals aprovar-les en el darrer ple per encaminar les inversions” i ha destacat que les inversions es destinaran a la millora de diferents equipaments i espais de la ciutat.  

Entre les inversions previstes, hi ha el projecte de remodelació del darrer tram del rec Major, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers, amb una inversió prevista de 417.500 euros; i la remodelació i ampliació del parc infantil del Parc de la Draga, amb una inversió aproximada de 185.000 euros. Miquel Noguer ha explicat que la remodelació i ampliació del parc infantil del Parc de la Draga “parteix de les demandes dels nens i nenes participants al programa ‘Banyoles ets tu!’ “que demanaven jocs infantils per a nens més grans”.

També es remodelarà el darrer tram del carrer Divina Pastora, amb una inversió prevista de 125.000 euros; la plaça del davant dels pisos de ‘la Caixa’, a la cruïlla entre el Passeig Mossèn Constans i el carrer del Remei, per 155.000 euros; la millora de la pesquera Gimferrer, per 110.600 euros; la rehabilitació del teulat de l’edifici del Tint, per 95.000 euros; i la climatització de diferents equipaments culturals, prevista per 105.000 euros.

L’alcalde ha destacat que “aquestes inversions se sumaran a les ja previstes en el pressupost d’aquest any i que se situen al voltant dels 2,4 milions d’euros”. Dels projectes previstos, es preveu que properament es licitin les obres de remodelació del darrer tram del rec Major i d’ampliació i renovació del parc infantil del Parc de la Draga.