Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova el Pla d’Accessibilitat en la via pública per eliminar les barreres arquitectòniques

dimarts 30 juliol 2019

El ple ordinari de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar ahir al vespre el Pla d’Accessibilitat a la Via Pública. El document, que actualitza els diferents plans d’accessibilitat existents a la ciutat, defineix les actuacions que s’han de portar a terme per a la supressió de barreres arquitectòniques. En total, el pla preveu actuacions per valor de 1.429.175,85€.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Albert Tubert, ha explicat que el pla prioritza les actuacions des del centre de la ciutat fins als barris i detalls les actuacions que s’han de portar a terme per fer Banyoles més accessible carrer per carrer. En aquest sentit, es preveuen intervencions en voreres com són la conversió de carrers en plataforma única, com s’ha fet recentment en un tram del carrer Girona, eixamplament de voreres, construcció de guals i formació de passos de vianants.

També es defineixen actuacions en el mobiliari urbà i en espais a l’aire lliure com les places públiques. L’Ajuntament preveu anar executant les intervencions gradualment en els propers anys, prioritzant els camins escolars i els accessos a equipaments públics. En aquest sentit, i tot i que el pla no es va aprovar definitivament fins al ple d’ahir al vespre, l’Ajuntament ja ha tingut en compte les recomanacions, per exemple, en les obres de reurbanització del carrer de les Rotes, l’adequació d’un carril per a bicicletes a l’escola Camins, així com als treballs de millora dels carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles.