Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà la Copa d’Europa Júnior de Triatló i el Campionat d’Espanya

Se celebraran el 5 i 6 de setembre i seran restringides a esportistes professionals i adaptades a les restriccions actuals   S’han suspès les proves de caràcter popular per reduir el nombre de participants, que serà d’uns 400 triatletes en tot el cap de setmana

dimecres 26 agost 2020

  La ciutat de Banyoles acollirà els propers 5 i 6 de setembre de nou proves internacionals de triatló. Les competicions s’adaptaran a les restriccions actuals, es restringiran a triatletes professionals i se seguirà el protocol establert conjuntament per l’Ajuntament i la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), d’acord amb les autoritats sanitàries. Seran les primeres competicions d’aquest any del calendari esportiu organitzades per l’Ajuntament.

  Concretament el dissabte 5 de setembre a la tarda se celebrarà el Campionat d’Espanya elit, en categoria masculina i femenina, amb la participació d’un total de 150 esportistes, mentre que diumenge 6 de setembre es farà la Copa d’Europa Júnior i el Campionat d’Espanya Elit en categoria mixta, amb un total de 250 triatletes. Seran les principals competicions d’una programació de proves esportives reduïda en què, per motius de seguretat i de control en el seguiment dels esportistes, s’han suspès les proves de caràcter popular, com el Triatló de Catalunya que havia d’arribar aquest 2020 a la seva 36a edició.

  El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, explica que “estem treballant colze a colze amb la Federació Espanyola de Triatló per organitzar un esdeveniment esportiu amb mesures de prevenció estrictes per garantir la seguretat tant dels participants com dels voluntaris”. Per aquest motiu, ha assegurat Congost, “hem limitat les competicions als triatletes professionals i aquest any no viurem un cap de setmana amb milers d’esportistes perquè la situació actual no ho permet, però estem convençuts que Banyoles organitzarà de nou un triatló internacional de gran nivell”.

  Per la seva banda, el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia, ha destacat que “el programa de competicions s’ha modificat per no patir riscos i garantir un esdeveniment segur, fent una competició pensada per als esportistes, implantant mesures extraordinàries”. 

  Mesures de seguretat

  Des de l’Ajuntament de Banyoles, la Federació Espanyola de Triatló i la Federació Catalana de Triatló s’ha definit un protocol de prevenció per prevenir contagis, reforçant les mesures de seguretat. Entre altres mesures, s’ha establert la limitació de participants en cadascuna de les proves, els circuits es restringiran també a l’entorn de l’Estany, l’accés a la zona de l’organització estarà restringit, es faran controls de temperatura a esportistes, voluntaris i organització, serà obligatori l’ús de la mascareta i es reforçaran els serveis de neteja i desinfecció.

  Per altra banda, els esportistes veuran modificats també algun dels seus hàbits i durant la competició no hi haurà vestidors així com tampoc servei de fisioteràpia després de les proves i es canviarà la dinàmica dels avituallaments per minimitzar el contacte. Pel que fa als voluntaris, se’ls assignarà un servei concret en una zona d’actuació determinada per restringir al màxim els seus moviments. La presència de públic serà també restringida i en una zona reservada i limitada, sense les habituals grades a la zona dels boxes, i no podrà existir cap mena de contacte amb els esportistes i els voluntaris. 

  Campanya voluntaris

  Per a l’organització de la prova, l’Ajuntament de Banyoles ha iniciat una campanya per captar voluntaris que vulguin participar en l’esdeveniment. Amb el lema ‘Fes-te de l’equip del triatló’, l’organització espera assolir els prop de 150 voluntaris que aquest any fan falta per a garantir la cobertura de totes les posicions i necessitats i vetllar pel correcte desenvolupament de les proves esportives i el compliment de les mesures de seguretat i control establertes.

  Les persones interessades a ser voluntàries del triatló poden inscriure’s a través del web Banyoles, Turisme i Esport (turismeiesport.cat). El regidor d’Esports ha destacat la tasca dels voluntaris assegurant que “sense la seva implicació desinteressada el triatló internacional de Banyoles no es podria fer”. 

  Per a més informació: http://bit.ly/tribny20