Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles acollirà el Campionat Europeu de Nacions de Dragon Boat

Se celebrarà del 29 d’agost al 4 de setembre a l’estany i s’hi preveu la participació d’unes 1.500 persones

divendres 20 maig 2022

L’estany de Banyoles acollirà el Campionat Europeu de Nacions de Dragon Boat. La competició, que s’havia de celebrar a Ucraïna, es farà finalment a Banyoles del 29 d’agost al 4 de setembre. S’hi preveu la participació d’unes 1.500 persones vingudes d’arreu d’Europa. 

La Federació Europea de Dragon Boat organitza cada any un campionat europeu, un any per a les seleccions nacionals de cada país i el següent, obert a tots els clubs europeus. El Campionat de Seleccions Nacionals s’havia de celebrar a Kiiv, però s’ha hagut de cancel·lar per les circumstàncies que viu el país.

Banyoles, entre altres ciutats, es va oferir per ser la seu alternativa de la competició i el recent congrés de la Federació Europea es va acordar apostar per Banyoles, que acollirà la prova del 29 d’agost al 4 de setembre. L’alcalde Miquel Noguer ha destacat “al conèixer la situació d’Ucraïna vam proposar acollir Banyoles l’organització de la prova, desitjant que el malson que viu el país ucraïnès acabi i mostrant tota la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès”. 

Per la seva banda, el president de la Federació Europea de Dragon Boat, Claudio Schermi, s’ha mostrat sorprès per “la capacitat organitzativa i les condicions de Banyoles”. Per últim, el president interí de l’Associació Espanyola de Dragon Boat, el banyolí Miquel Juncà, ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment excepcional que posarà a prova la reconeguda capacitat organitzativa de la ciutat, perquè caldrà gestionar l’organització en un termini de poc més de tres mesos, quan normalment un esdeveniment d’aquestes característiques es prepara amb anys d’antelació”. 

En l’acte d’anunci del Campionat Europeu de Nacions a Banyoles, el president de la Federació Ucraïnesa de Dragon Boat, Valerii Morgun, ha agraït la solidaritat de Banyoles i de la Federació Europea per poder organitzar aquesta prova i ha lliurat a l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, la bandera de la Federació Europea de Dragon Boat d’Ucraïna. 

La participació en un esdeveniment d’aquestes característiques ronda els 1.500 esportistes. Paral·lelament, també se celebrarà una competició oberta a clubs d’arreu del món, la Copa Kiiv, en solidaritat amb Ucraïna. També es farà una competició per a tripulacions BCS (Breast Cancer Survivors), on participaran dones que han patit càncer de mama. 

Dragon Boat

El Dragon Boat és encara un esport força desconegut al nostre país, tot i que és un fenomen esportiu i social de caràcter multitudinari a molts altres llocs i es practica a tots els continents. Es considera que actualment és l’esport nàutic que més creix al món i se celebren festivals a les principals capitals mundials. 

A Catalunya, Banyoles va ser la pionera en la introducció d’aquest esport. L’any 2012 es va celebrar el primer festival de Dragon Boat i posteriorment s’ha celebrat anualment, exceptuant els anys de pandèmia.