Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balanç molt positiu de les Festes d’Agost

La programació àmplia i variada ha permès una excel·lent acollida entre un públic de tota mena de perfils i edats. En dotze de les catorze propostes en què es demanava cita prèvia o compra d’entrades es van exhaurir les localitats. Es van respectar totes les mesures per prevenir contagis per la covid-19 i la celebració va transcórrer sempre amb plena normalitat.

dimecres 18 agost 2021

Les Festes d’Agost de Banyoles d’enguany, que han tingut lloc del dia 12 al 16 d’agost de 2021 en diferents espais de la ciutat, ha rebut una excel·lent acollida entre el públic, com ho demostra el fet que el nombre de persones que van gaudir de tots els actes que s’hi van programar va ser multitudinari. De fet, en dotze de les catorze propostes en què es demanava reserva prèvia o compra d’entrada es van exhaurir les localitats, mentre que en les dues restants el percentatge es va moure entre el 80% i el 90% d’assistència. El concert de Suu va ser el que va convocar més públic, al voltant de les 680 persones.

Per altra banda, l’organització va resultar clau perquè les mesures de seguretat per prevenir contagis de la covid-19 es respectessin al màxim i perquè la normalitat regnés durant tota la celebració de la festa petita i no es produís cap incident remarcable. Per tant, el balanç final que se ha fet de les Festes d’Agots d’aquest 2021 des de l’Ajuntament de Banyoles és molt positiu.

Programació transversal

La programació, diversa i transversal, es dirigia a un públic de tots els perfils i edats amb una trentena d’actes; l’apartat musical el van encapçalar la citada Suu, La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra Maribel i Roko Banana, però també van tenir lloc d’altres manifestacions artístiques de teatre, circ, sardanes, havaneres, castellers, així com tallers i jocs per als més menuts, una rua de gegants i capgrossos, el festival folklòric, la Fira del Cop d’Ull i una jornada de portes obertes als museus de Banyoles i a la pesquera Gimferrer.

Només es va haver de suspendre l’espectacle de foc a càrrec de Gàrgoles de Foc per l’alt risc d’incendi i el concert d’El Pot Petit es va haver d’ajornar per positius de covid-19 entre els membres del grup; finalment tindrà lloc el pròxim dissabte 23 d’octubre durant la Festa Major de Sant Martirià. Per altra banda, la calor va obligar a posposar mitja hora l’inici d’algunes activitats, com ara el 27è Festival Folklòric i la rua de Gegants i Capgrossos.

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, s’ha mostrat molt satisfet de com s’han desenvolupat les Festes d’Agost i  ha destacat que “hem pogut gaudir d’una gran festa petita amb una enorme afluència de públic de totes les edats i perfils, de manera que hem assolit un doble objectiu: ser capaços d’organitzar esdeveniments multitudinaris seguint estrictament la normativa actual i alhora fer propostes totalment intergeneracionals”.