Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avancini es mostra intractable a la Super Cup Massi de Banyoles

Va calcular, va atacar i va guanyar. Així podríem descriure el fantàstic triomf del brasiler a la Hors Class

dilluns 24 febrer 2020

El segon dia de competició de la Super Cup Massi de Banyoles es preveia titànic entre els grans ciclistes del panorama internacional, davant d'un any olímpic que es preveu frenètic.

L'entorn era ideal per donar el tret de sortida al millor Cross Country mundial. Milers d'aficionats abarrotaven els diferents punts del circuit. Atmosfera i un ambient únic, que edició rere edició, deixa la seva empremta en tots els corredors que conformen la graella de sortida.

Valero, Tempier, Sarrou, Avancini, Koretzky i Vader ... aquesta era només la primera fila de favorits. Al darrere, campions de món, medallistes olímpics, campions nacionals i joves promeses disposats a plantar batalla.

Des de l'inici, el gran favorit, Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing), va agafar el liderat de la cursa, generant una primera selecció de ciclistes. En ella, es trobaven els francesos Koretzky (KMC-Orbea) i Sarrou (Absolute Absalon - BMC), Litscher (KMC-Orbea) i Cullell (Megamo Factory Team).

Però el tres vegades guanyador de la cursa de Banyoles, Koretzky, sabia que havia de estirar el grup per eliminar a rivals. En aquesta arrencada, va despenjar a gran part dels contrincants. Avancini i Sarrou, patint molt, es mantenien a la seva estela.

El corredor de l'equip Absolute Absalon - BMC, va ser el primer a quedar fora de la lluita per la victòria. A falta de dues voltes, només hi havia dos candidats al tro de Banyoles. Allà va ser on Avancini va dir prou i va fer l'atac definitiu.

El brasiler, número 2 del rànquing UCI, va demostrar la seva gran explosivitat i potència guanyant un marge que seria definitiu. Va arribar a línia de meta eufòric, saludant a tots els aficionats i celebrant la primera victòria de l'any.

Koretzky, content amb la seva posada en escena, va acabar segon, just per davant de Sarrou que va acabar tercer. Valero i Marotte van recuperar moltes posicions en les últimes voltes i van tancar el Top 5.

Luke Wiedmann no té compassió a l'UCI Junior Series
Per segon any consecutiu, la prova de Banyoles reunia les grans promeses mundials de la BTT. En una cursa dominada de principi a fi, el suís Wiedmann (Bike Team Solothurn) va guanyar per davant de Bayet (Garonne VTT) i Lindquist (Lapierre Sweden). El recorregut no va parar de vibrar.

Una 19a edició de la cursa de Banyoles, que ha batut rècords, acollint 22.000 espectadors i més 1000 ciclistes de 35 països dels cinc continents. Una cursa emblemàtica que sempre deixa el seu segell, confirmant que es tracta de la 'Catedral del 'Mountain Bike'.

Proper compromís, Corró d’Amunt
El 9 de març, es disputarà la segona prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2020. Un circuit clàssic i molt exigent a nivell físic que posarà a prova a tots els corredors.