Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes d’ESO proposen les seves propostes per Banyoles amb el Projecte TONI

Han plantejat millores en mobilitat, noves activitats per a les festes o voluntariat per la Fundació Estany

dimecres 08 maig 2019

Alumnes de secundària dels centres de secundària de Banyoles han presentat aquest migdia a l’Auditori de l’Ateneu les seves propostes per la ciutat en l’acte de tancament del projecte TONI, Tenim Oportunitats, Necessitem Idees, que promou l’emprenedoria entre l’alumnat de 2n, 3r i 4rt d’ESO. En total, s’han presentat una vintena de projectes en àmbits tant diferents com la mobilitat, les festes o el voluntariat social.

El projecte TONI és un projecte d’emprenedoria que porten a terme de forma coordinada els quatre instituts de Banyoles, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament i la col·laboració de diverses entitats. Amb aquest projecte, es pretén que els nois i noies, partint de l’observació de la ciutat i de les necessitats detectades per ells mateixos, diferents agents i entitats, projectin idees sobre com resoldre-les i les converteixin en un projecte emprenedor.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que el projecte TONI “és una eina bàsica perquè els joves se sentin seva la ciutat i poder impulsar projectes atractius per a ells”. En aquest sentit Ester Busquets, ha recordat que “algunes propostes que s’han impulsat en els darrers anys a la ciutat són fruit d’idees del projecte TONI com la creació del Punt Jove de Salut, el voluntariat per les activitats que organitzem anualment per la Marató de TV3 o la Holi Party que es va fer per les Festes d’Agost”.

En aquesta sisena edició del projecte TONI, els alumnes d’emprenedoria dels instituts Josep Brugulat, Pere Alsius i Pla de l’Estany i de l’escola Casa Nostra han hagut de pensar els seus projectes a partir de les propostes que els han fet des d’entitats com la Fundació Estany o el Consell Esportiu o els serveis de Joventut o Festes de l’Ajuntament, que, a més, els han donat un pressupost marcat per poder portar a terme les seves propostes.

En total, s’han presentat dinou projectes principalment centrats en les festes, amb noves propostes d’activitats per a joves tant per a les Festes d’Agost com de Sant Martirià o el Carnestoltes; de construcció d’un carril per a bicicletes que uneixi diferents municipis del Pla de l’Estany; l’organització d’una Fira del Formatge al Puig d’en Colomer, diferents activitats per promoure el voluntariat a la Fundació Estany o una activitat de dansa urbana del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

L’acte de clausura del projecte TONI s’ha obert amb una xerrada de l’emprenedor Josep Maria Teixidor que ha explicat la seva pròpia experiència en l’àmbit de l’emprenedoria tecnològica.