Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tardes de ciència. Comas i Solà encara desconegut. A càrrec de Ricard Martínez (Aster-Agrupació Astronòmica de Barcelona)

Dia: dissabte, 12 de desembre. Hora: 7 de la tarda. Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder i en directe pel canal youtube dels Museus de Banyoles. Més informació i reserves: Museu Darder de Banyoles, comunicaciomuseus@ajbanyoles.org; Tel. 972574467. Organitzen: Astrobanyoles, Museu Darder i Ajuntament de Banyoles. Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. ACTIVITAT GRATUÏTA. PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

Comas Solà va ser un dels més grans científics que hem tingut i, sens dubte, l'astrònom que atresora més descobriments i troballes de tots els astrònoms espanyols. Va morir en plena guerra civil, l'any 1937. Aquest fet, unit als enemics que va tenir en vida en els ambients acadèmics, a les seves simpaties pel moviment anarquista, als 40 anys de dictadura franquista i a la manca d'interès per recuperar la seva figura durant la transició i posteriorment, ha motivat que hagi caigut en un oblit relatiu i que només sigui conegut i recordat en ambients astronòmics, especialment els vinculats amb l'astronomia amateur, de la qual va ser important impulsor. L'objectiu d'aquesta xerrada és posar en relleu els aspectes, tant humans i científics més excel·lents de Comas Solà, amb la intenció que sigui una mica més conegut.

  • Quan? 12/12/2020 des de 19:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal