Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lapònia, amb Roger Coma

Dia: 5 d'abril. Hora: 9 del vespre. Lloc: Teatre Municipal.

lapònia.jpg

Text: Cristina Clemente i Marc Angelet / Direcció: Cristina Clemente / Intèrprets: Rosa Boladeras, Roger Coma, Meritxell Calvo, Manel Sans / Espai: Sebastià Brosa / Il·luminació: Sylvia Kuchinow / Vestuari: Irantzu Ortiz / Direcció tècnica: Xavier Xipell “Xipi” / Direcció producció: Carles Manrique (Velvet Events)

La Mònica, el Ramon i el seu fill de cinc anys, en Nil, han viatjat a Finlàndia per passar les festes de Nadal amb la germana de la Mònica, la Núria, el seu company finès i la filla de tots dos, Martha, de quatre anys.

El petit Nil està il·lusionat, a Finlàndia podrà veure el Pare Noel de veritat. La vetllada entre les dues famílies es presenta idíl·lica, una caseta enmig d’avets nevats, llar de foc, trineus a la porta, entorn familiar plàcid... Però tot s’esguerra quan la Martha explica a en Nil que el Pare Noel no existeix, és un personatge que es van inventar els adults fa temps per coaccionar als nens i que es portessin bé. La veritat és que és impossible que un sol home reparteixi regals a tots els nens del món en una sola nit. El disgust d’en Nil és gran, però encara ho és més el dels seus progenitors.

Per la Mònica i el Ramon mantenir la il·lusió del seu fill és una de les màximes del Nadal. A partir d’aquest fet, les dues parelles contraposaran dues maneres d’educar als fills totalment oposades, debatran sobre la veritat i la mentida, les tradicions, els valors familiar, i inevitablement sortiran a la llum secrets del passat que ningú no volia desenterrar.