Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Ricky Rubio, nou embaixador del Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, ubicat a Banyoles

11/07/2018


El popular jugador de bàsquet Ricky Rubio es va reunir divendres passat amb l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el regidor d’Esports, Jordi Congost, i va acceptar ser ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, ubicat a Banyoles. Rubio s’afegeix a altres ambaixadors com ara David Barrufet, Fernando Climent i Pere Miró. En una data encara per determinar Ricky Rubio rebrà el pin del Centre d’Estudis Olímpics i oferirà una xerrada. Rubio ha de contribuir a difondre els valors de l’olimpisme.

La trobada es va fer en el marc del X Campus Oficial Ricky Rubio que es va organitzar de l’1 al 7 de juliol al Collell (Sant Ferriol, Garrotxa). Es tractava d’un campus de bàsquet dirigit a nens i nenes nascuts entre 2001-2009. Durant un dels dies el Campus Oficial Ricky Rubio va convidar a jugadors del Club Bàsquet Banyoles i de Junts i Endavant.

El Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona vincula Banyoles amb l’olimpisme

El Centre d'Estudis Olímpics (CEO) de la Universitat de Girona, ubicat a Banyoles, es va atorgar per l'Acadèmia Olímpica, òrgan depenent del Comitè Olímpic Espanyol el 18 de març de 2014, després de presentar el projecte i la candidatura durant el segon semestre del 2013. Per la Universitat de Girona i la ciutat de Banyoles la repercussió del Centre d'Estudis Olímpics significa integrar-se en la xarxa de CEO i vincular el territori amb el moviment olímpic en el sentit més ampli, és a dir, representa la possibilitat d’endegar projectes de recerca, difusió i formació al voltant del fenomen olímpic vinculat al territori amb el suport i el reconeixement del Comitè Olímpic Espanyol que és hores d’ara l’organisme que té assignada aquesta funció. Per aquest motiu, es diposa d'un fons bibliogràfic sobre olimpisme que dona el Comitè Olímpic Espanyol. 

Ricky Rubio, de Catalunya a la NBA

El jugador de bàsquet Ricky Rubio té 27 anys i ha jugat al DKV Joventut (2006-2009), al Regal Barça (2009-2011), al Minnesota Timberwolves (2011-2017), i des del 2017 juga al Utah Jazz.

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G