Consorci Esportiu
Search
notícies

Notícies

Banyoles estrena el Punt de Salut Jove, a l'Oficina Jove Cal Drac

09/03/2018


En el marc del Pla Local de Joventut (2016-2019), l’Ajuntament de Banyoles ha posat en funcionament, aquest matí, el Punt de Salut Jove, un nou servei d’informació, orientació i assessorament per a joves fins a 26 anys de Banyoles i el Pla de l’Estany.

Totalment confidencial i gratuït, i situat a l’Oficina Jove Cal Drac, la seva finalitat és donar resposta a les necessitats, inquietuds i preocupacions dels joves pel que fa, per exemple, a relacions afectives, sexualitat, bullying, dependències o inseguretats, entre altres. El servei no pretén oferir un tractament psicològic sinó un acompanyament en el benestar i desenvolupament personal dels joves. És un espai reservat per a ells i elles, a partir de l’escolta activa.

Atenció presencial i telemàtica

L’atenció s’ofereix de forma presencial i telemàtica. El Punt de Salut atendrà de forma presencial als joves que ho desitgin dos dies a la setmana, els dimarts i dijous de 5 a 7 de la tarda a l’Oficina Jove Cal Drac. L’atenció telemàtica es farà a través de correu electrònic amb una garantia de resposta en un màxim de 24 hores.

La concepció de crear aquest nou servei de salut dins l’Oficina Jove va néixer, principalment, de la diagnosi del Pla local de Joventut dut a terme el 2016 amb una previsió d’aplicació de 3 anys. Aquest pla es va redactar amb la participació dels joves de Banyoles i la comarca i amb l’anàlisi de les dades quantitatives de l’Observatori Social de Pla de l’Estany. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que aquest nou servei “neix amb voluntat de continuïtat sempre que hi hagi necessitats per cobrir”. Noguer ha destacat que alguns dels joves participants al projecte educatiu local TONI (Tenim Oportunitat Necessitem Idees) havia demanat el servei.

Un servei coordinat amb la resta d’agents de la ciutat i comarca

Els professionals que gestionen l’Oficina Jove Cal Drac són especialistes en l`àmbit de la joventut, coneixen a fons el territori i es coordinen amb la resta d’agents de la comarca que ofereixen serveis i recursos per a les persones joves.

L’Oficina Jove coordina els serveis d’informació i assessorament juvenil de la comarca del Pla de l’Estany. El seu objectiu final és esdevenir la porta d’entrada única a la informació i orientació de qualitat, donant resposta a les inquietuds i necessitats de la població jove. Es treballa per esdevenir un punt de referència en temes com l’associacionisme, el lleure, la salut, la cultura, el treball i la formació. L’Oficina Jove Cal Drac forma part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) i és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

Demà, taula d’experiències al Punt de Salut Jove

Demà dissabte 10 de març, el Punt de Salut Jove acollirà una taula d’experiències personals en forma de tertúlia-cafè oberta a tots els ciutadans en què famílies i joves explicaran casos personals de trastorns alimentaris i drogodependències, entre altres. La taula d’experiències comptarà amb dos espais diferents, un per a famílies i un altre per a joves, i tindrà lloc de les 11.00 a les 13.00 del matí a l’Oficina Jove Cal Drac. 

Ajuntament de Banyoles
Pg . de la Indústria, 25 | 17820 Banyoles | Tel . Centraleta 972 57 00 50 | oac@ajbanyoles.org | NIF P1701600G